Årets Sparprofil 2022: Frida Bratt

Nordnets sparekonom Frida Bratt prisas som den person som gjort de viktigaste insatserna för svenskarnas sparande 2022.

SaraRossiPhotography-5

”Det känns fantastiskt. Och det är ett jättefint pris. Särskilt med tanke på de personer som röstat fram mig. Det är ju sparare som har röstat, det känns fantastiskt kul”, säger hon.

Frida Bratt har under flera år varit en tydlig och kraftfull röst i frågor som rör sparande. Hon har arbetat för fri flytträtt för pensionskapital och för goda villkor på investeringssparkonton. Hennes entusiasm parat med en förmåga att göra det svåra förståeligt för en bred allmänhet gjorde att juryn valde ut henne som en av fem finalister. Till vardags arbetar Frida Bratt som sparekonom på Nordnet och syns ofta i media i frågor som rör sparande.

“Frida är verkligen en värdig vinnare. Hon vann juryns hjärta och folkets röst”, säger Johan Lannebo, ordförande för Årets Sparprofil Juryn.

I juryn satt också fjolårsvinnaren Karin Sjöblom samt Affärsvärldens chefredaktör Peter Benson, tidigare generaldirektören Ingrid Bonde och grundaren av Småspararguiden Patrick Siegbahn. Målet med priset Årets Sparprofil är att uppmärksamma personer som gör viktiga insatser för att öka kunskapen om, och möjligheten till, ett framgångsrikt sparande.

Förutom prisstatyetten Snöbollen, en prenumeration på Affärsvärlden och prestigen i att kunna titulera sig Årets Sparprofil får vinnaren också möjlighet att donera 25 000 kronor till valfritt välgörande ändamål.

“Jag har inte bestämt mig helt ännu men har två spår: Antingen vill jag stötta en organisation som arbetar med att öka den ekonomiska kunskapen hos grupper i utanförskap eller så vill jag stötta barnfamiljer som har det ekonomiskt tufft nu inför julen”, säger Frida Bratt.

Subscribe to our Newsletter

The newsletter is sent once a month and includes monthly reports for the funds and our market views.
Subscribe to our Newsletter

News

Namnlös design

23 juni 2022

New director of institutional sales in Denmark: Philip Garde

Philip Garde is leading the efforts to reach out to institutional investors in the Danish market.

LanneboFonden-00110

01 sep. 2022

Lannebo launches fund focusing on Europe’s green transition

September sees the launch of the Lannebo Europe Green Transition Article 9. An UCITS equity fund that will invest in small and mid caps that contribute to Europe's green transition.

LanneboFonden-00110

10 okt. 2022

Strong start for Lannebo Europe Green Transition

September was another negative month for the stock market. But Lannebo Europe Green Transition has nevertheless got off to a good start. "Falling prices always mean opportunities," say the managers.